nieuws

Sallandse boeren leveren 1.400 zuivelproducten aan asielzoekerscentrum Schalkhaar

Boeren uit Salland hebben vandaag 1.400 zuivelproducten afgeleverd bij het asielzoekerscentrum in Schalkhaar. De actie is een initiatief van Salland Boert en Eet Bewust, waarbij ruim zeventig boeren uit de omgeving zijn aangesloten. Het sluit aan bij de 'Do Good-actie' van zuivelcoöperatie FrieslandCampina.
Nu de horeca door de coronacrisis stil ligt, blijft een gedeelte van de zuivelproducten over. Om te voorkomen dat deze vernietigd moeten worden, is gezocht naar een goede bestemming. Zo ontstond de ‘Do Good-actie’. Salland Boert en Eet Bewust trad op als ambassadeur en zocht contact met het azc in Schalkhaar, waar zeshonderd mensen wonen.
"Dat dit wordt aangeboden aan onze bewoners, vind ik een mooi gebaar en onze bewoners zullen hier heel blij mee zijn", zegt locatiemanager Ton Hermsen van azc Schalkhaar. "De producten worden vandaag gelijk uitgedeeld aan de bewoners."

Grote hoeveelheid
Melkveehoudster Heleen van Beek is coördinator van Salland Boert en Eet Bewust. "Er zijn veel goede initiatieven te bedenken waar deze producten waarschijnlijk hartelijk in ontvangst zouden zijn genomen. Echter zijn er maar weinig die de grote hoeveelheid aan dezelfde producten op een pallet, kunnen behappen. We zijn blij dat we bij het azc zoveel mensen blij kunnen maken met yoghurt en vla van Nederlandse bodem.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.