Wat vind jij: Ook de sportscholen zouden de deuren weer moeten kunnen openen

Waar de horeca, musea en bioscopen afgelopen woensdag - tijdens de persconferentie van het kabinet - weer groen licht kregen om gefaseerd de deuren te openen, moeten de sportscholen naar alle waarschijnlijkheid nog een tijdje geduld hebben. De sector mag pas vanaf 1 september weer open. 

Wel liet premier Mark Rutte woensdag doorschemeren dat bij sportscholen per branche wordt bekeken of eerder openen mogelijk is. Toch zijn veel sportschoolhouders boos omdat de branche al een protocol klaar had om weer op te starten. Dat protocol is ook goedgekeurd. 

Naast sportscholen werden ook sauna's en welnesscentra onder de noemer van 1 september geplaatst. Op die plekken is de verspreidingskans groter omdat er veel wordt getranspireerd. Daarom wordt er langer gewacht met openen, luidt het oordeel van het kabinet.   

Wat vind jij? Zouden naast de horeca en bioscopen ook de sportscholen weer open moeten kunnen? Of begrijp je wel dat zij tot 1 september moeten wachten? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hieronder of op Facebook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren