nieuws

4000 euro boete voor Deventer kapper na illegale knipbeurt

Politie en toezichthouders van de gemeente in de omgeving van de woning waar de illegale kapper was gevestigd
Politie en toezichthouders van de gemeente in de omgeving van de woning waar de illegale kapper was gevestigd © Rens Hulman
In de Deventer Rivierenwijk is vandaag een illegale kapsalon aangetroffen. De politie werd getipt door buurtbewoners vanwege een mogelijke insluiping, meldt de afdeling handhaving van de gemeente Deventer. Toen de politie arriveerde, bleken de vreemde personen in de tuin te horen bij de kapper die daar illegaal aan het werk was. Een dure grap voor de kapper, die een boete van vierduizend euro kreeg. 
Kennelijk kon de klant niet meer wachten tot maandag. Dan mogen de kappers weer open en was de knipbeurt dus legaal geweest en een stuk goedkoper. Want ook de klant kreeg een boete, in dit geval van vierhonderd euro. 
Volgens woordvoerder Maarten Jan Stuurman van de gemeente Deventer ging het om een professionele kapper die normaal in een kapsalon werkt, maar nu tijdelijk in z’n schuurtje wat had ingericht. 
De politie heeft gemeentelijke toezichthouders opgeroepen om een boete uit te schrijven aangezien de gemeente verantwoordelijk is voor de handhaving van dit soort illegale praktijken. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.