nieuws

Overijsselse rijschoolhouders mogen weer aan de bak

Stapje voor stapje mag er meer in Nederland. Vanaf maandag gaat het CBR weer, op een aangepaste manier, rijexamens afnemen. En dat is goed nieuws voor rijschoolhouders.
Robin Hekman heeft al een eigen motor in de schuur staan, maar het rijbewijs liet nog even op zich wachten. Anderhalve maand geleden had ze zich al ingeschreven voor de motorrijlessen, maar door de coronamaatregelen werden die uitgesteld. Vandaag mocht ze eindelijk beginnen.

Eigen helm

Motorrijinstructeur Nick Zagers is blij dat de lessen weer kunnen beginnen. Op het oefenterrein zijn linten gespannen om zo anderhalve meter afstand te kunnen houden tijdens de instructie. Ook adviseert de rijschool leerlingen om voor de lessen een eigen pak, helm en handschoenen aan te schaffen. 

Autorijscholen

Ook autorijscholen nemen maatregelen om de lessen op een veilige manier weer op te pakken. Rijschoolhouder Harm Hoek belt aan het begin van zijn lesdag de leerlingen op om te vragen of ze geen klachten hebben. "Als ze iemand in het gezin hebben met corona of zelf veel moeten hoesten, gaat de les niet door", vertelt Hoek. Ook heeft hij wasbare mondkapjes aangeschaft en maakt hij het stuur, de spiegels en de richtingaanwijzers na elke les schoon. 
Maar Hoek en Zagers hebben het er allemaal voor over. Ze zijn allang blij dat ze vanaf maandag weer les kunnen geven. Hoek: "Ik kijk al uit naar de eerste les op maandag; ik kan niet wachten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.