Nieuws

Alternatieven lopen vast: dit jaar geen Sallandse Wandelvierdaagse

Slotdag van de Sallandse Wandelvierdaagse
Slotdag van de Sallandse Wandelvierdaagse © RTV Oost / Rogier van den Berg
De Sallandse Wandelvierdaagse gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie gisteravond besloten. Het evenement is te groot om door te laten gaan en de organisatie heeft geen geschikte aangepaste vorm kunnen vinden.
Minister Hugo de Jonge schreef in een Kamerbrief dat evenementen met meer dan honderd mensen voorlopig niet door kunnen gaan. Dat mag pas als er een vaccin tegen het coronavirus is. Voor veel evenementen betekent dat een streep door dit jaar aangezien verwacht wordt dat een vaccin nog een jaar op zich laat wachten.
Helemaal als een verrassing komt de noodgedwongen beslissing van de speciaal opgerichte taskforce van de Sallandse Wandelvierdaagse niet. "Wij hebben al een tijdje gekeken naar een vorm die past in de anderhalvemetersamenleving, maar dat bleek niet haalbaar. Er doen te veel wandelaars mee", legt Maaike Heethaar van de organisatie uit.

Wandelbeleving

Dit jaar helemaal niets van de Salandse Wandelvierdaagse laten merken, is volgens de organisatie geen optie. Daarom wordt er gekeken wat er wél mogelijk is. "Dat moet de Sallandse Wandelbeleving worden. Wat dat precies is? Dat kan ik nog niet zeggen, daar kom ik op terug", licht Heethaar een tipje van de sluier op.
De dertiende editie van het wandelevenement zou van 13 tot en met 16 oktober plaatsvinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.