Vrouw uit Deventer krijgt gedumpt afval 'keurig' terug van kringloopwinkel: "Maat was vol"

Zo ben je van je grof vuil af, zo heb je alles weer terug. Een vrouw uit Deventer liet tot vijf keer toe tientallen kilo's rommel achter bij Kringloop Twello. De eigenaar van de zaak pikte het niet langer en achterhaalde het adres van de vrouw, om alles netjes terug te geven. Het werd niet gewaardeerd.

Hans Hekkert, de eigenaar van de kringloopwinkel, had de vrouw al langer in het vizier. "Maandag kwam ze voor het eerst, toen dumpte ze een bankstel", zegt hij. "Op bewakingsbeelden zagen we duidelijk hoe ze de rommel achterliet."

Beelden online

Het gebeurt vaker dat mensen grof vuil achterlaten bij de kringloopwinkel, zegt Hekkert. De ondernemer heeft gelukkig een effectief middel om het probleem te bestrijden: Facebook.

"We zetten de bewakingsbeelden gewoon online", zegt de ondernemer droog. "Vaak komt de eigenaar dezelfde dag nog terug om de spullen weer op te halen." Maar deze keer werkte Facebook niet. En het bleef niet bij één bezoekje.

De tweede ronde

Twee dagen later stonden er een tafel, laminaat en zakken met plastic afval bij de kringloop. "Alles plakte, het was te vies om op te pakken", zegt Hekkert.

Door de bewakingsbeelden was er geen twijfel: het was dezelfde vrouw, die bovendien in dezelfde auto langskwam. Voor Hekkert was de maat vol. Als mevrouw haar vuilnis niet ophaalt, brengt hij het zelf wel langs.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Een plakkerige afvalzak, echt iets voor een kringloopwinkel (Foto: Kringloop Twello)
Een plakkerige afvalzak, echt iets voor een kringloopwinkel (Foto: Kringloop Twello)
Ook dit frisse kussen werd achtergelaten (Foto: Kringloop Twello)
Ook dit frisse kussen werd achtergelaten (Foto: Kringloop Twello)

Terwijl hij haar adres probeerde te achterhalen, ging de vrouw vrolijk door. Gisteravond kwam ze weer meerdere keren langs, ziet Hekkert op de bewakingsbeelden. De ondernemer heeft inmiddels een bus vol met rommel van de vrouw opgespaard. En nu heeft hij ook haar adres.

Retour afzender

En zo ging de troep terug naar de rechtmatige eigenaar. De vrouw wist niet wat ze zag toen het busje voor haar huis stopte. "Ze stond buiten en zei dat ze er niets van begreep", zegt Hekkert. "Ze hield zich van de domme."

Terwijl Hekkert het busje uitlaadde, liep de vrouw gefrustreerd de woning in. "Ze hielp ook niet even mee." De ondernemer wil met deze actie een signaal afgeven aan iedereen die rommel wil achterlaten bij de kringloop: "Wij zijn geen vuilstortplaats."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Kringloop Nieuws
Deel dit artikel: