nieuws

NS neemt alvast maatregelen: vier treden en vijf tegels

Houd anderhalve meter afstand, blijf rechts, raak zo weinig mogelijk aan en blijf vier treden van elkaar vandaan op de trap en vijf tegels op het perron. Dat zijn de regels die vanaf maandag zichtbaar zijn op de treinstations. Vooral op kleinere, zoals in Deventer, moeten reizigers goed opletten volgens de NS.
Tijdens de persconferentie, afgelopen woensdag, vertelde premier Rutte dat dit vanaf 1 juni op alle stations moet kunnen. Vandaar dat de NS en ProRail nu iets sneller ook op andere stations bezig gaan, zoals vandaag in Deventer en Enschede.
"Op bijvoorbeeld station Enschede is het eenvoudiger om de regels na te leven dan op een kleiner station zoals Deventer, waar ook veel smallere trappen zijn. Daarom zijn we begonnen met het aanbrengen van lijnen en markeringen", laat een woordvoerder van de NS weten.

Regels
Zo komen er onder andere afstandslijnen bij drukke trappen, roltrappen en kaartverkoopautomaten en zie je op drukke perrons aanwijzingen voor hoe je 1,5 meter afstand houdt. De coronaregels staan op informatieschermen en worden -wanneer nodig- ook via de omroepberichten onder de aandacht gebracht.

Verder worden de stations extra schoon gemaakt. Denk aan deurklinken, drukknoppen en andere plekken die mensen aanraken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.