Wat vind jij: Het is vreemd dat scholen zelf mogen bepalen wanneer zij kinderen naar school laten komen

Het is zover! De basisscholen openen weer hun deuren. Na weken thuisonderwijs, mogen de leerlingen nu eindelijk weer de schoolbanken in. 

Maar, niet allemaal tegelijk. Want als alle kinderen tegelijkertijd op school zouden zijn, dan kunnen scholen de anderhalvemeterregel niet naleven. Daarom gaan kinderen gespreid naar school. 

Scholen mogen zelf beslissen wanneer ze welke kinderen ontvangen. Sommige scholen ontvangen de kinderen in dagdelen. Ook zijn er scholen die de ene groep kinderen de ene week zien, en de andere groep is de andere week welkom. Een derde optie is om de helft van de kinderen op de ene dag te ontvangen en de andere helft op de andere dag. 

Problemen

Rutte riep in zijn persconferentie van afgelopen woensdag op om niet met halve dagen te gaan werken. Hij zei: "Ik wil hier nogmaals benadrukken dat leerlingen het beste hele dagen naar school kunnen en niet een dagdeel. Halve dagen leiden tot meer vervoersbewegingen en er kunnen problemen ontstaan bij de buitenschoolse opvang."

Toch blijft de verantwoordelijkheid bij de scholen liggen. Hen wordt niet verplicht om kinderen op een bepaald moment te ontvangen. Wat vind je daarvan? Stem op de stelling en reageer hieronder of op Facebook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij onderwijs corona Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren