nieuws

Zingende kapster uit Zwolle houdt kapsalon nog een week dicht voor plezier senioren

Al weken stonden ze te popelen om weer open te gaan: de kappers. Begin deze week was het zover en dus gingen op zondagnacht de eerste salons al open. Maar niet de oudste kapsalon van Zwolle. Eigenaresse Lizette van Kuik was vorige week namelijk begonnen aan een tour langs Zwolse verzorgingshuizen om te zingen voor de bewoners en die tour gaat ze eerst afmaken.
Van Kuik is eigenaresse van Kapsalon Kamphorst aan de Assendorperstraat, maar ook zangeres. Omdat de kapsalons weken dicht moesten, besloot ze op te gaan treden voor senioren in Zwolle.
Zingen is haar tweede liefde en optreden voor publiek een meisjesdroom. Sinds zeven jaar zingt ze nu en dat gaat best aardig, vindt ze zelf.
Deze weken doet Lizette een tour langs Zwolse verzorgingshuizen. Dat de kapsalons nu weer open mogen, is geen reden voor Van Kuik om haar tour te staken.

Kapsalon dicht

"Ik heb er een nacht wakker van gelegen en toen dacht ik, ik doe het gewoon niet. Ik hou de kapsalon dicht en ga mijn tour afmaken." Gisteren stond Lizette voor de deur van verzorgingshuis Havezathe in Zwolle. "Die mensen genieten er zo van en kijken er vaak al dagen naar uit. Dat kan ik ze niet ontnemen."
Opgetogen publiek juicht mee voor Lizette van Kuik
Opgetogen publiek juicht mee voor Lizette van Kuik © RTV Oost

'Heerlijk!'

Nienke Herms van Havezathe Zwolle kan dat beamen. "Vooral nu de deuren een tijdje dicht gebleven zijn is het heerlijk om weer even naar buiten te kunnen. Met deze muziek wordt het een uitje waar ze nog dagenlang plezier van kunnen hebben."
Lizette is een smaakmaker, zo blijkt. Want de ouderen gooien schaamteloos de heupen los, er wordt gedanst en er ontstaat zelfs een spontane anderhalve meter polonaise.
De tour van Lizette duurt nog een paar dagen. De klanten van Kapsalon Kamphorst zijn aanstaande maandag weer welkom.
Dansen op straat
Dansen op straat © RTV Oost, Oscar Siep
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.