nieuws

Zwembadnagels verslaggever Bart Kieft eindelijk weer aan de beurt: "Dit ziet er niet uit"

Ingegroeide teennagels, zwembadnagels en kalknagels. Ook pedicures mogen vanaf vandaag weer aan de slag en dat is hard nodig, ondervindt ook pedicure Gea Wouda uit Deventer. Na acht coronaweken schrikt ze van de tenen van verslaggever Bart Kieft. "Dit ziet er natuurlijk niet uit."
Gea Wouda van pedicure Piedi Sani is dolblij dat ze weer aan de slag kan om mensen met ingegroeide teennagels bijvoorbeeld van hun pijn af te helpen, maar ook om mensen weer mooi te maken. "En om weer nuttig te zijn én natuurlijk inkomsten te hebben", zegt de Deventerse.

Agenda stampvol

Haar agenda is stampvol. Vanaf de persconferentie van premier Rutte vorige week woensdag, wordt Gea Wouda doorlopend gebeld door klanten. Ze bezoekt haar klantenkring aan huis en doorkruist de stad in haar nieuwe outfit: een plastic schort, een plastic kap voor haar hoofd en handschoenen.
"Klanten noemen het al een astronautenpak", zegt ze. "Het is even wennen met die kap, maar het moet gewoon in deze tijd. En ik vind het niet eens erg. Het voelt gewoon heel erg goed om weer aan het werk te zijn na acht weken stilzitten."

Onooglijk

Op haar eerste werkdag treft ze al de onooglijke en vergroeide zwembadnagels van verslaggever Bart Kieft. Zwembadbacteriën hebben jarenlang vrij spel gehad op de voeten van de verslaggever. "Ik zeg het nog een keer: hygiëne van de voeten is heel erg belangrijk. Dus altijd slippers aan", vertelt de pedicure vermanend.   
Daarna maakt ze aanstalten om naar haar volgende klant te gaan. "Alles volgens de voorschriften", besluit ze. "Want veiligheid is in deze tijd natuurlijk het allerbelangrijkste."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.