nieuws

Advocaat Zwolse pooier: 'Hij kerfde niet zijn naam in buik uitgebuite vrouw'

De vrouw zou zijn gedwongen om betaalde seks te hebben
De vrouw zou zijn gedwongen om betaalde seks te hebben © GettyImages / Motortion
Het klopt niet dat een 37-jarige man, die ervan verdacht wordt dat hij een verslaafde vrouw dwong om zich te prostitueren in de kelder van een Zwolse flat, zijn naam met een groot mes in haar buik kerfde.
Dat zei de advocaat van de man vanochtend voor de rechtbank in Zwolle tijdens een zogenaamde pro forma-zitting. De 37-jarige was niet aanwezig bij de rechtszaak, hij besloot kort voor de behandeling van de zaak om niet te komen.
Volgens de officier van justitie heeft de verdachte het 26-jarige slachtoffer vorig jaar lange tijd met geweld gedwongen om betaalde seks te hebben met klanten. Dat gebeurde vanuit de kelderbox van een flat aan de Assiesstraat in Zwolle.
Seksadvertenties
De zaak kwam aan het rollen nadat het een wijkagent opviel dat er seksadvertenties van de vrouw online stonden met daarbij het telefoonnummer van de verdachte als contact. In november 2019 werd ingegrepen, toen de naam van de verdachte in de buik van de vrouw gekerfd zou zijn. 
De advocaat van de oorspronkelijk uit Libanon afkomstige verdachte vroeg de rechtbank om het voorarrest van zijn cliënt te beëindigen. De man ontkent dat hij de 26-jarige vrouw dwong tot prostitutie. Tijdens een eerdere zitting zei hij zelfs dat hij haar uit die wereld wilde helpen. Volgens de advocaat zijn er grote vraagtekens bij het verhaal van de vrouw, ook omdat ze tegenover de onderzoeksrechter ontkende dat ze gedwongen werd.

Junkomgeving
"Dit speelde zich natuurlijk allemaal af in een junkomgeving", aldus de advocaat. "En dat zijn natuurlijk mensen die meester en meesteres zijn in het liegen en bedriegen, maar ook het manipuleren van anderen. In die wereld is liegen net zo gewoon als het inademen van zuurstof."
Het verzoek van de advocaat was vergeefs, na een korte schorsing besloten de Zwolse rechters dat de man in ieder geval achter de tralies blijft tot de volgende zitting op 28 juli.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.