Nieuws

Vermoedelijk geen verband tussen twee nachtelijke autobranden in Zwolle

Twee autobranden afgelopen nacht in Zwolle
Twee autobranden afgelopen nacht in Zwolle © News United / Stefan Verkerk
De politie heeft geen aanwijzingen dat de twee autobranden in Zwolle van afgelopen nacht met elkaar te maken hebben. In de Wayerkamp in Zwolle-Zuid en de Wanningstraat in de wijk Holtenbroek gingen kort na elkaar auto's in vlammen op. Wel gaat de politie in beide gevallen uit van brandstichting.
Van de autobrand aan de Wayerkamp vermoedde de politie al snel dat deze was aangestoken, omdat het voertuig aan zowel de voor- als de achterkant vlam vatte.
De auto aan de Wanningstraat stond slechts aan één kant in brand, waardoor aanvankelijk een technisch mankement als oorzaak niet kon worden uitgesloten. Inmiddels heeft de politie echter aanwijzingen dat ook deze autobrand is aangestoken.
De brand aan de Wayerkamp woedde rond kwart over één en die aan de Wanningstraat een klein half uur later, maar desondanks heeft de politie geen aanwijzingen dat er een link is tussen de twee gevallen.

Drugsoorlog
Ook heeft de politie nog geen reden om aan te nemen dat de autobranden van afgelopen nacht verband houden met de Zwolse drugsoorlog, een machtsstrijd tussen twee concurrerende bendes. Beide kampen staan elkaar letterlijk naar het leven, met schietpartijen, aanslagen én brandstichtingen tot gevolg.
In dat proces stond een 23-jarige man uit Steenwijk vandaag voor de rechter. Hoewel hij drie brandstichtingen in Zwolle en Hollandscheveld bekende, hoeft hij niet terug de gevangenis in.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.