nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: hachelijke momenten als wegpiraat vol gas door rood rijdt

In deze aflevering van de rubriek Oost op het Asfalt aandacht voor een automobilist, die niet alleen vol gas door rood rijdt, maar dat ook nog eens doet via een verkeerde rijbaan. Waarbij hij het risico op de koop toeneemt dat hij in botsing komt met andere weggebruikers, onder wie twee fietsers.
Het incident deed zich onlangs voor op de Westerval in Enschede.
De automobilist reed vanuit Enschede over de Westerval richting de brouwerij van Grolsch. Voor hem rijdt een busje dat keurig stopt voor het rode verkeerslicht.

Niet snel genoeg

Blijkbaar gaat het busje met aanhanger niet snel genoeg. De wegpiraat bedenkt zich namelijk geen moment. Op het moment dat de bestuurder van het busje keurig halt houdt voor het rode licht, geeft hij vol gas en gaat via de rijbaan voor het links afslaand verkeer nog snel door rood.

Oplettend

Op hetzelfde moment krijgen twee fietsers groen licht, net als het tegemoetkomende verkeer dat afslaat. Het is aan de oplettendheid van zowel de fietsers als de afslaande automobilist te danken dat er geen brokken worden gemaakt. Of nog erger...

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht voor opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.