Veroordeelde kinderlokker onder meer in Zwolle opnieuw in de fout terwijl hij enkelband draagt

Een 50-jarige man die in 2016 twee jaar cel en tbs met voorwaarden opgelegd kreeg voor het lokken en betasten van tientallen jonge kinderen, is met een enkelband om opnieuw in de fout gegaan. De man werd in januari in Assen opgepakt, omdat hij een kind zijn geslachtsdeel had laten zien. Door de gegevens van zijn enkelband na te lopen kwamen meer incidenten boven water. De man was ook actief geweest in Groningen, Emmen en Zwolle.

Daar had hij zijn broek laten zakken voor vijf kinderen tussen de vier en acht jaar oud. Het Openbaar Ministerie wil dat de tbs met voorwaarden wordt omgezet in tbs met dwangverpleging, waardoor hij in een gesloten kliniek zou belanden.

De man is tussen 2004 en 2014 al vijf keer veroordeeld, omdat hij in het openbaar zijn geslachtsdeel liet zien. In augustus 2015 werd hij in zijn woning in Veendam opnieuw opgepakt. De man nam in de buurt van speeltuintjes in onder meer Emmen, Drachten, Leeuwarden en Hoogeveen kinderen de bosjes in en bevredigde zichzelf.

Op advies van de reclassering ziet het OM geen mogelijkheden meer de man zonder dwang te behandelen. "Dit is maatschappelijk onverantwoord", zei de aanklager. De rechtbank doet 26 mei uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: