nieuws

Tijdelijke gedenkplekken bij Crematoria Twente vanwege coronabeperkingen

Gedenkplek bij een van de crematoria in Twente
Gedenkplek bij een van de crematoria in Twente © Crematoria Twente
Crematoria Twente heeft bij de vier crematoria in de regio speciale herdenkplekken ingericht voor mensen die niet bij een uitvaart konden zijn omdat maar dertig mensen aanwezig mochten zijn vanwege coronamaatregelen. 
“We zien dat de beperkingen bij een afscheidsplechtigheid in onze crematoria soms leiden tot extra verdriet bij de nabestaanden. Ze moeten kiezen wie er wel en niet bij mogen zijn", zegt  directeur bestuurder Harriët Tomassen van Crematoria Twente."Ook is er het gemis van de nazit na de plechtigheid. Even napraten gebeurt nu op de parkeerplaats.”
Op de vier locaties van Crematoria Twente zijn tijdelijke gedenkplekken ingericht. Voor nabestaanden, maar ook voor degene die niet bij een uitvaart aanwezig konden zijn. Op deze plekken staat een gedicht dat speciaal voor deze periode is geschreven door de Enschedese dichter Regine Hilhorst.
Zij heeft zelf haar vader verloren aan corona en is dus ervaringsdeskundige. Hilhorst vindt het bijzonder dat ze hiervoor is gevraagd. “Als mijn woorden kunnen troosten, geeft het zin.”
Het gedicht dat bij de gedenkplekken is te vinden
Het gedicht dat bij de gedenkplekken is te vinden © Crematoria Twente

Bij de plek kunnen nabestaanden, gasten en iedereen die niet aanwezig konden zijn bij de plechtigheid een steen achterlaten met daarop een persoonlijke boodschap. Na de coronatijd krijgen de stenen een mooie plek in het gedenkpark
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.