nieuws

Reisconcern TUI schrapt duizenden banen vanwege coronacrisis

TUI schrapt duizenden banen
TUI schrapt duizenden banen © thinkstock / mephsnorris
Reisconcern TUI gaat wereldwijd achtduizend banen schrappen om overeind te blijven in deze coronacrisis. Dat komt neer op ongeveer vijftien procent van het totale personeelsbestand. In Overijssel heeft TUI tientallen vestigingen.
Volgens de grootste aanbieder van pakketreizen ter wereld is het nodig om de kosten fors terug te brengen, aangezien er deze zomer waarschijnlijk veel minder mensen op vakantie zullen gaan.

Onduidelijk welke landen

Het is nog onduidelijk in welke landen de banen precies verdwijnen. TUI probeert komende tijd meer in te zetten op het aanbieden van vakanties dichter bij huis en hoopt dat er aan het einde van de zomer weer een herstel voor de toeristische sector inzit.
De Chinese tak van het bedrijf is al weer heropgestart en biedt nu binnenlandse reizen en vluchten aan. De eerste Duitse hotels gaan de komende dagen weer open en Europese bestemmingen staan volgens topman Fritz Joussen klaar om vakantiegangers te verwelkomen. "Mensen willen reizen. Het seizoen begint later, maar kan langer duren", aldus Joussen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.