nieuws

Vaarseizoen in Overijssel kan toch eerder beginnen, richtlijnen bieden ruimte

Vaarseizoen in Overijssel maandag van start
Vaarseizoen in Overijssel maandag van start © RTV Oost
Het vaarseizoen in Overijssel gaat maandag al van start. Aanvankelijk bleven de sluizen en bruggen tot 1 juni dicht, maar volgens de provincie bieden de richtlijnen van de rijksoverheid ruimte voor versoepeling.
Het besluit om het vaarseizoen op 18 mei te starten, is genomen in afstemming met gemeenten, waterschappen en andere provincies. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden gesteld om de veiligheid van alle betrokkenen te kunnen waarborgen.
Medewerkers die de bruggen en sluizen bedienen, moeten veilig kunnen werken. Dit betekent dat zij voldoende afstand van elkaar en de vaarweggebruikers moeten kunnen houden.

Beheersbaar

"We verstrekken extra informatie aan vaarweggebruikers over veiligheid op en rond het water. Fietsers en voetgangers moeten bij het wachten voor afsluitbomen voldoende afstand van elkaar kunnen houden. De drukte in sluizen en op het water moet beheersbaar zijn. Dit kan leiden tot extra wachttijden, en waar nodig, bij te grote drukte, schalen we bediening af", laat de provincie weten.
"De handhaving op veiligheid op en rond het water moet gewaarborgd zijn. De regelgeving vanuit rijksoverheid en noodverordeningen zijn onverkort van toepassing op alles op en rond het water. In overleg met andere beheerders denken we hiermee zoveel mogelijk ruimte te kunnen geven aan de Overijsselse vaarweggebruikers, gasten en recreatieve ondernemers."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.