Onder de Loep

VIDEO: Overvaller bij tankstation Enschede bedreigt medewerkster achter veiligheidsglas

De politie is nog op zoek naar de man die op zondagavond 3 mei het Shell-tankstation aan de Broekheurnering in Enschede heeft overvallen. Op camerabeelden van de tankshop is te zien dat de man met een groot mes binnenkomt, over de balie springt en vervolgens tegen het veiligheidsglas slaat. Daar staat de 23-jarige medewerkster doodsangsten uit. 
De man komt kort voor half elf 's avonds de tankshop binnen. Daar volgt hij niet de pijlen op de grond die er staan vanwege het coronavirus, maar loopt meteen naar de balie van de broodjes. De medewerkster zit iets verderop achter een glazen deur. Daar slaat de man tegenaan en roept met een buitenlands accent: "geld, geld, geld, doe die deur open."
De medewerkster schuift wat briefgeld door een gleuf onder het veiligheidsglas, maar het is voor de man niet genoeg. Hij wil een tas waar het geld in kan. Hij krijgt een wit tasje met het logo van Shell erop. Daarop vraagt de man of er een kluis is. Als die er niet blijkt te zijn wil hij pakjes sigaretten. Hij krijgt zo'n zes pakjes Marlboro en Marlboro Light en rent dan naar buiten. Terwijl hij het Oostervelderblokweg in wil rennen, wordt hij bijna ondersteboven gereden door een witte auto.

'Veel impact op medewerkster'

"De medewerkster heeft het hier nog altijd heel zwaar mee", vertelt politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer. "Na de overval heeft ze meerdere nachten niet kunnen slapen. Ook is ze na de overval niet meer aan het werk geweest. Zoveel impact heeft het op haar gehad."
De overvaller heeft het volgende signalement:
  • Man van tussen de 18 en 20 jaar oud
  • Donkere huidskleur
  • Slank en atletisch postuur
  • Hij droeg een donkerblauwe jas en hoody en een zwarte Adidas trainingsbroek met drie witte strepen op de zijkant
  • Rond zijn ogen zat een vrij grote opening in de bivakmuts
  • Op zijn zwarte handschoenen is het logo van Nike te zien
  • Hij droeg een groot horloge
  • Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent

Tips?

Herken je de man? Heb je die avond iets gezien? Mogelijk heeft hij voor de overval een tijdje staan posten bij het tankstation. Heb je dat tasje met het logo van Shell ergens gevonden? Alle tips zijn welkom!
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Enschede een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.