nieuws

Overijsselse wegen weer bijna even druk als voor coronacrisis

Het wordt weer drukker op de weg
Het wordt weer drukker op de weg © News United / Jack Huygens
Het is op Overijsselse wegen weer bijna net zo druk als voor de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW). Van alle provincies zit Overijssel het dichtst bij het oude niveau.
De NDW peilde de drukte op de wegen op dinsdag 3 maart, voordat de eerste coronamaatregelen in Nederland werden ingevoerd. Daarna hield het elke week bij hoe de drukte zich ontwikkelde. De rustigste dinsdag in Overijssel was die van 17 maart, vlak nadat scholen en horeca moesten sluiten. Op die dag was het aantal verkeersbewegingen in onze provincie slechts 63 procent van dat van 3 maart.
In de weken daarna nam het wegverkeer stapje voor stapje weer toe. Op dinsdag 12 mei zat Overijssel alweer op 91 procent, de hoogste score van alle Nederlandse provincies.

Rustige spits

Het feit dat de drukte nog altijd negen procent lager is dan normaal, komt vooral doordat tijdens de ochtend- en avondspits de rijkswegen nog steeds fors leger zijn dan normaal. De ANWB verwacht ook de komende tijd nog geen echte spits.
Daardoor zijn er ook minder files op de weg. Volgens de ANWB kunnen er nog steeds files ontstaan, maar is de oorzaak hiervan dan vooral het afsluiten van rijstroken door ongelukken of pechgevallen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.