nieuws

Overijssel en Gelderland roepen landelijke partijen op: Denk ook aan Oost-Nederland!

Nederland Slim Benutten
Nederland Slim Benutten © Video campagne
Ervaar de kracht van Oost-Nederland, kom tijdens de komende verkiezingen kijken! Politieke partijen moeten in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 de blik veel meer naar het oosten richten, zeggen de provincies Overijssel en Gelderland, die daarvoor een campagne zijn gestart.
Op de website Nederland Slim Benutten presenteren de verschillende regio's zich als gebied waar onder meer innovatieve oplossingen worden ontwikkeld voor het leven na het coronatijdperk.
"De regio’s in Oost-Nederland hebben de kracht, de ruimte en de kennis op het gebied van gezonde voeding, circulaire economie, medische technologie, energie en waterstof, natuur en recreatie, logistiek, slimme industrie en nieuwe sleuteltechnologieën zoals Artificial Intelligence", aldus commissaris van de Koning Andries Heidema.

Verkiesbare regionale kandidaten

De provincies willen verder dat er een evenredige vertegenwoordiging komt op de kandidatenlijst van de Tweede Kamer. Dat betekent in de praktijk dat er 25 kandidaten uit Oost-Nederland op verkiesbare plekken moeten staan bij de verkiezingen.
Naast de twee provincies, zijn ook de Regio Zwolle, Regio Twente, Regio Foodvalley, Cleantech Regio, Regio Arnhem Nijmegen, Regio Achterhoek, FruitDelta Rivierenland en Veluwe betrokken bij de campagne.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.