Nieuws

'Zwolse drugskoerier werd verslaafd gemaakt en gebruikt door dealer'

De Zwollenaar zou verslaafd zijn gemaakt door de dealer
De Zwollenaar zou verslaafd zijn gemaakt door de dealer © GettyImages / Dmitrii Balabanov
Een 42-jarige kwetsbare Zwollenaar werd de afgelopen jaren gebruikt door een drugsdealer. Deze 33-jarige dealer zou de man verslaafd hebben gemaakt zodat hij voor hem drugs kon bezorgen. Dat zei de advocaat van de verdachte vandaag tijdens een pro forma-zitting voor de rechtbank in Zwolle.
De Zwollenaar werd op 20 januari dit jaar in zijn flat aan de Rossinistraat aangehouden. In de woning werd drugs gevonden. Op dezelfde dag werd ook de dealer aangehouden in zijn woning aan de Jupiterstraat. Beide mannen zitten sindsdien vast.

Hulp nodig

De advocaat van de 42-jarige pleitte voor een opheffing van het voorarrest. Hij wees de rechters er niet alleen op dat zijn cliënt een kwetsbare man is die werd gebruikt, maar ook iemand die hulp nodig heeft om zijn leven op de rit te krijgen.
De man zou al zijn aangemeld voor een werktraject en ook staat er hulp klaar om hem te helpen bij het aflossen van zijn schulden.

Ernstige verdenking

Het pleidooi van de advocaat vond geen gehoor bij de Zwolse rechters. Zij besloten na een korte schorsing dat de verdenking tegen de Zwollenaar nog ernstig genoeg is.
De strafzaken tegen beide verdachten staan op 2 juli gepland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.