NS signaleert drukte en zet langere treinen in tussen Zwolle en Amsterdam

Vanaf woensdag 20 mei zet de NS op drukke tijdstippen langere treinen in tussen Zwolle en Amsterdam. De afgelopen periode nam het aantal reizigers op dit traject fors toe.

Ook het internationale treinverkeer gaat in stappen terug naar de volledige dienstregeling. Zo zal begin juni onder meer de intercity naar Berlijn, met stops in onder meer Deventer, Almelo en Hengelo, weer volgens dienstregeling gaan rijden.

Vanaf 2 juni rijdt de NS een dienstregeling 'in nationaal belang'. Dat betekent dat reizigers grotendeels weer van de reguliere dienstregeling gebruik kunnen maken, maar alleen voor noodzakelijke reizen. NS rijdt het maximale aantal treinen dat voor haar medewerkers onder corona-omstandigheden mogelijk is en dat nodig is om Nederland bereikbaar te houden.

Groene stickers

Om verantwoord reizen mogelijk te maken, zijn alleen de stoelen aan de raamzijde beschikbaar. Deze worden met een groene sticker aangeduid. Daarmee is in een trein ongeveer de helft van de stoelen beschikbaar. Als er geen groene stoel beschikbaar is, worden reizigers verzocht om een volgende trein te nemen. De overheid verplicht het gebruik van een mondkapje in het openbaar vervoer.

Met de maatregelen geeft NS invulling aan het protocol dat de OV-sector en de overheden hebben afgesproken. De oproep vanuit de overheid blijft om zoveel mogelijk thuis te blijven en drukte te mijden. Daarom geldt: reis alleen als dat echt nodig is.

Afstand houden

Op stations geldt de anderhalvemeterregel. Om het voor reizigers makkelijker te maken om deze afstand te houden, hebben ProRail en NS de coronamaatregelen op stations geïntroduceerd. Op stations zijn stickers, pictogrammen en afstandslijnen aangebracht om deze onder de aandacht te brengen.

Vanaf 20 mei gaan ook weer meer winkels op stations open. Ook hier worden maatregelen genomen om voldoende afstand te kunnen bewaren. Reizigers kunnen straks bij verschillende winkels op het station een mondkapje kopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
ns zwolle amsterdam Nieuws
Deel dit artikel: