nieuws

Wat vind jij: Het 'randstadkabinet' heeft te weinig oog voor Oost-Nederland

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Getty Images
De provincies Overijssel en Gelderland willen dat politieke partijen in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar de blik veel meer naar het oosten richten. Daarnaast willen ze dat er een evenredige vertegenwoordiging komt in Den Haag op de kandidatenlijst. 
Dat betekent in de praktijk dat er 25 kandidaten uit Oost-Nederland op verkiesbare plekken moeten staan bij de verkiezingen. Naar verhouding van het aantal inwoners van onze provincie zou Overijssel tien zetels moeten bezetten. Dat zijn er nu slechts zeven.
Al jaren verzuchten Overijsselse politici dat het 'randstadkabinet' te weinig oog heeft voor de regio. "De problemen in de regio worden in Den Haag flink onderschat", stelde CDA-kamerlid Pieter Omtzigt twee jaar geleden al. "De N35 heeft bijvoorbeeld minder aandacht dan bepaalde wegen in de Randstad".

Stem

Hoe meer eigen Kamerleden, hoe meer aandacht. Zo werkt het dus. Vind jij ook dat het kabinet nu te weinig aandacht heeft voor deze regio? Of is het wel prima zo? Stem en praat mee in de reacties! 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.