Nieuws

Steenwijker horeca- en recreatieondernemers gebruiken app om coronaproof te worden

Door de app kan de menukaart de prullenbak in
Door de app kan de menukaart de prullenbak in © GettyImages / Asawin_Klabma
Een bestel-app moet in Steenwijkerland de ogenschijnlijk simpele oplossing zijn om in de anderhalvemetersamenleving de klanten weer veilig in de horeca en recreatie te ontvangen. Dat is de oplossing die de kerngroep, waarin ondernemers, inwoners en gemeente zitten, heeft bedacht. 
Door de applicatie wordt het mogelijk om contactloos te bestellen en af te rekenen. Daardoor zijn menukaarten niet nodig en kunnen gasten toch snel worden geholpen. De Steenwijker ondernemers kunnen de app gezamenlijk inkopen.
Deze innovatieve stap wordt aandachtig gevolgd door andere Overijsselse gemeenten. Steenwijkerland is namelijk onlangs gebombardeerd tot pilotregio.

Innovatieve invulling

Arjan Stroeve (Eethuys de Steen in Willemsoord en bestuurslid KHN), deelnemer van de kerngroep: 'We brengen vraag en aanbod samen om zo op een innovatieve manier invulling te geven aan de anderhalve meter samenleving. De bestel-app is een prachtige kans om veilig en gastvrij de gasten te kunnen bedienen.'

Markeerlinten

Om de horeca- en recreatiezaken in te richten op de coronamaatregelen, kunnen ondernemers binnenkort een pakket aan materialen bestellen bij MarketingOost. Het gaat dan om bijvoorbeeld markeerlinten en welkomstborden.
Een gedeelte van dit pakket krijgen ze gratis aangeboden door de Stichting Weerribben-Wieden. Roel van Hoorn, bestuurslid van de stichting: 'We willen ondernemers zoveel mogelijk ondersteunen. Dat doen we op verschillende manieren, het aanbieden van materiaal is daar een voorbeeld van.'
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.