Wat vind jij: Bedrijven moeten werknemers kunnen ontslaan zonder dat ze een boete krijgen

Bedrijven die door de coronacrisis financieel in de problemen zijn gekomen, konden bij het eerste steunpakket van de regering aanspraak maken op de zogenoemde NOW-regeling. Dit is een subsidie om de lonen van werknemers te bekostigen. Daarbij werd als voorwaarde gesteld dat mensen niet vanwege bedrijfseconomische redenen ontslagen mochten worden, anders zou er een ontslagboete volgen.

Binnen afzienbare tijd wordt door het kabinet het tweede steunpakket gepresenteerd, dat vanaf 1 juni in werking zal gaan. Daarin zal de ontslagboete verdwijnen, liet minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees vorige week weten bij Op1. Zijn redenen: De gevolgen van de coronacrisis zullen nog lang voelbaar  zijn en bedrijven zullen daardoor moeten gaan bezuinigen.

Bedrijven die in financiële nood verkeren en een beroep doen op steunsubsidie van de overheid, mogen dus vanaf 1 juni werknemers ontslaan zonder dat daar een ontslagboete tegenover staat.  

Wat vind jij? Is dit een goede maatregel van het kabinet om zodoende faillissementen te voorkomen? Of moet die ontslagboete er in het tweede steunpakket ook gewoon komen? Stem op onze stelling en praat mee in de reacties, hier of op Facebook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren