nieuws

Steeds meer schade aan dijken door honden

Beschadiging dijken door honden flink toegenomen
Beschadiging dijken door honden flink toegenomen © Waterschap Drents Overijsselse Delta
Het aantal plekken waar honden schade hebben veroorzaakt aan dijken blijft toenemen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse inspectie van de dijken door waterschap Drents Overijsselse Delta.
In totaal werd er zo'n 1.100 kilometer dijk onderzocht. Waar muskusratten minder holen en tunnels in de dijken groeven (van 42 plekken naar 35) en ook het aantal konijnenholen in dijken afnam (van 25 naar 13), steeg het aantal hondengraven fors (van 131 naar 184).
Het waterschap roept hondenbezitters op hierop alert te zijn en gaat zich beraden op mogelijkheden om dit soort schades zoveel mogelijk te voorkomen.

Begroeiing

Door de droogte van de afgelopen jaren is de begroeiing van de dijken veranderd, constateert het waterschap. Zo zijn er meer planten te zien die goed tegen droogte kunnen of snel op kale plekken verschijnen, zoals paarse dovenetels, koolzaad en de smalle weegbree.
Het waterschap begon dit voorjaar twee weken eerder aan de dijkinspectie dan gebruikelijk. Door de vele regenval en de zachte winter was de begroeiing op de dijken relatief lang voor de tijd van het jaar. Bij te lang gewas zijn schades en kwetsbare plekken minder goed zichtbaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.