nieuws

Beschieting Enschedese advocaat: politie toont beelden van twee mannen en looft beloning uit

Opnieuw aandacht voor onderzoek beschieting Enschedese advocaat
Opnieuw aandacht voor onderzoek beschieting Enschedese advocaat © News United / Dennis Bakker
In Opsporing Verzocht vraagt de politie vanavond aandacht voor de zaak van de neergeschoten Enschedese advocaat Schol. Er worden beelden getoond van twee mannen waar de politie meer over wil weten. De hoofdofficier van justitie looft een beloning uit voor de gouden tip in deze zaak. De hoogte van die beloning wordt vanavond bekendgemaakt. 
Schol werd in november in de Duitse grensplaats Gronau vanuit een rijdende auto onder vuur genomen toen hij in de buurt van zijn woonhuis zijn hond uitliet. De advocaat, die zijn kantoor in Enschede heeft, werd daarbij in zijn been geraakt. Hij raakte levensbedreigend gewond, maar overleefde de beschieting.
Het rechercheteam onderzoekt of het motief van de beschieting te maken heeft met de werkzaamheden van het slachtoffer. Hij was als curator betrokken bij het faillissement van een sportschool in Losser.

Twee mannen
Een week na de beschieting werden kijkers gevraagd om tips over de kleine, zilvergrijze vluchtauto van de daders. Het onderzoek is in de tussentijd onverminderd doorgegaan.

In het onderzoek kwamen twee mannen naar voren, waar de politie meer over wil weten. "We weten niet of zij betrokken zijn bij deze zaak, maar we kunnen het ook niet uitsluiten. Het zou het onderzoek verder helpen als we weten wie deze mannen zijn. We hopen dat kijkers ons kunnen helpen bij het achterhalen van de identiteit van de twee mannen", zegt de teamleider van het onderzoek.

Beloning
Vandaag werd bekend dat de hoofdofficier van justitie een beloning uitlooft voor de gouden tip in deze zaak. De hoogte van de beloning wordt bekend gemaakt tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht. Het programma is om 20.30 uur op NPO1.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.