nieuws

Evenementenhal Hardenberg wil vanaf september weer beurzen organiseren

Jeroen van Hooff, CEO van Easyfairs
Jeroen van Hooff, CEO van Easyfairs © RTV Oost
Of het mag is nog niet duidelijk, maar met een 'coronaprotocol' is de evenementenhal in Hardenberg er klaar voor, zo laat CEO Jeroen van Hooff van eigenaar Easyfairs weten. Volgens hem is een herstart van belang voor de 150 medewerkers, maar ook voor de regionale economie.
Minister Hugo de Jonge maakte vorige week bekend dat massale evenementen weer opgestart kunnen worden op het moment dat er een vaccin is. En zo'n vaccin, zo hebben deskundigen al laten weten, laat zeker een jaar op zich wachten. 

Regionale economie

Maar CEO Jeroen van Hooff gaat ervan uit dat zakelijke evenementen vanaf september weer door kunnen gaan. "Dat is niet alleen van belang voor onze 150 medewerkers, maar ook voor de regionale economie. Veel mkb-bedrijven halen een deel van de omzet uit de contacten die ze op zo'n beurs opdoen, dus ze hebben een beurs nodig."
De evenementenhal maakte gebruik van de 'NOW-regeling', die voorziet in 90 procent bijdrage in de personeelskosten. Van Hooff gaat ervan uit dat hij gebruikt maakt van de regeling tot september, dan begint het beursseizoen weer en hoopt hij onder voorwaarden open te kunnen.
Als er geen perspectief is om op 1 september weer te kunnen beginnen, zal Van Hooff ook moeten snijden in het aantal werknemers: "Dat zal zeker resulteren in minder flex-personeel, en moeten we kijken wat dat betekent voor ons eigen personeelsbestand."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.