nieuws

Marloes Olde Hampsink uit Enschede is Sociaal Werker van het jaar 2020

Marloes Olde Hampsink, links met beker
Marloes Olde Hampsink, links met beker © eigen foto rtvoost
Marloes Olde Hampsink van de stichting Maatschappelijke Dienstverlening Enschede is vanmiddag Sociaal Werker van het jaar 2020 geworden.
Olde Hampsink moet haar titel delen met twee andere genomineerden. De drie zullen het komende jaar veel tijd investeren in hun rol als ambassadeur voor sociaal werk. Nederland telt ongeveer 50.000 sociaal werkers.

Dak- en thuislozen

Olde Hampsink was door een collega voorgedragen. Directeur Renate Bouwman van de stichting Maatschappelijke Dienstverlening noemde de voordracht heel terecht: "Haar professionaliteit en gedrevenheid zijn groot, ze kan goed samenwerken en ze pakt veel projecten op. Olde Hampsink ziet het vooral als een beloning voor het werk dat ze met zijn allen doen voor dak- en thuislozen." 
De uitslag werd bekendgemaakt tijdens een online event. Juryvoorzitter Lex Staal citeerde uit het juryrapport: 'Marloes staat voor haar werk en is een overtuigende gesprekspartner. Mooi hoe zij ook binnen de ondersteuning aan dak- en thuislozen inzet op preventie. Haar motto: ‘wonen is de basis!’' De andere twee winnaars zijn Simone Duin en Marcel van Eck. 

Lockdown

De lockdown heeft volgens de jury enorme impact op het werk van alle sociaal werkers; het is niet voor niets een cruciaal beroep. Daarom wilde de jury via de verkiezingsuitslag aandacht en waardering vragen voor de bijzondere omstandigheden waarin sociaal werkers momenteel hun werk doen. Daarom zijn er dit jaar drie winnaars. Samen en ieder voor zich gaan ze de komende maanden overal in Nederland de waarde van sociaal werk uitdragen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.