Extreme toename werkloosheid: 15 procent meer WW-uitkeringen in Overijssel

Jongeren, horecapersoneel en uitzendkrachten hebben het in deze 'coronatijd' zwaar te verduren. Volgens de laatste cijfers van het UWV raakte vooral deze groep massaal werkloos. Het aantal mensen in Overijssel dat gebruik maakt van een WW-uitkering steeg met bijna 15 procent ten opzichte van maart.

De eerste economische effecten van de coronacrisis worden hiermee duidelijk zichtbaar. In heel Nederland steeg de werkloosheid. Landelijk nam het aantal aanvragen voor een WW-uitkering toe met 16,7 procent.

Overijssel blijft met 15 procent onder het landelijk gemiddelde, doordat de vrijetijdssector en de horeca minder vertegenwoordigd zijn in deze provincie dan bijvoorbeeld aan de kust en in de grote steden. 

Vandaag wordt de tweede ronde aan steunmaatregelen bekendgemaakt. Verwacht wordt dat het voor werkgevers makkelijker zal worden om medewerkers te ontslaan. Voorspeld wordt dat dit een nieuwe golf aan WW-aanvragen zal brengen.

Staphorst
Opvallende uitschieter in Overijssel is de gemeente Staphorst. Daar steeg het aantal WW-uitkeringen in een maand tijd met 30,4 procent. Op grote afstand volgt de gemeente Zwartewaterland met een toename van 18,9 procent. In Tubbergen was de toename van het aantal WW-uitkeringen het kleinst: 3,3 procent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Ondernemend Overijssel Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: