Campings weer iets voller voor lang Hemelvaartweekend: "Blij met een beetje gezelligheid"

De campings in Overijssel stromen woensdagmiddag weer een beetje vol. Camping De Holterberg verwelkomt deze middag tachtig gasten die het lange Hemelvaartweekend komen kamperen. Volgeboekt is het daarmee nog lang niet. "Maar we zijn blij dat er weer een beetje gezelligheid is", zegt eigenaresse Bianca Veneklaas. 

Het blijft nog wel kamperen met aanpassingen. Alleen gasten die een eigen douche en toilet hebben zijn welkom. Maar zoals op meerdere campings zijn in Holten zestien privé-sanitairhuisjes neergezet. Zo kunnen mensen met een caravan of tent toch komen kamperen. Ze betalen voor het privé-sanitair tien euro extra per dag. 

Opluchting

Hoewel de campings nog lang niet volledig zijn gevuld, is het beeld van toestromende gasten voor de campingeigenaren een opluchting. Zeker nadat Pasen en de meivakantie grotendeels in het water vielen door de coronabeperkingen.

Campings hebben een periode achter de rug waarin ze vooral bezig waren met annuleringen, het uitschrijven van vouchers en omboekingen. Nu staat de telefoon weer roodgloeiend met gasten die willen boeken in de zomerperiode. Vanaf 1 juli mogen vermoedelijk alle voorzieningen op campings en vakantieparken weer open.

"Blijft slecht jaar"

"We hopen dit jaar uit de kosten te komen, maar het is hoe dan ook een heel slecht jaar. Dat gaat niet meer goedgemaakt worden met een goede zomer", zegt Veneklaas. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
camping Corona holterberg holten Salland Nieuws
Deel dit artikel: