Hengelose toerisme-opleiding Tio verkocht aan NCOI

Hogeschool Tio, in 1969 opgericht in Hengelo als 'Toerisme informatie opleiding' wordt verkocht aan opleidingsinstituut NCOI. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is akkoord met de overname. 

In 1969 was het de toenmalige directeur van de Hengelose VVV die de 'Toerisme informatie-opleiding' in het leven riep, op vraag van het bedrijfsleven. Precies op het goede moment; in de jaren zeventig groeide het toerisme explosief en daarmee kwam er vraag naar opgeleide mensen in die sector.

Particuliere onderwijsinstelling

Ook elders kwamen begin jaren zeventig vakscholen die werden opgericht door de ANVR (brancheorganisatie van de reiswereld) en de ANVV (brancheorganisatie voor de VVV's). Toen de overheid eind jaren tachtig besloot om de vakscholen niet meer te subsidiëren, ging Tio verder als particuliere onderwijsinstelling.

In 1993 en 1994 heeft Hogeschool Tio de beide andere vakscholen overgenomen. Tegenwoordig heeft Hogeschool Tio vijf vestigingen in Nederland;  Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Hengelo. 

Hogeschool Tio geeft nu erkende hbo- en mbo4-opleidingen aan op het gebied van hospitality, toerisme en business en heeft bijna tweeduizend voltijd-studenten. Het hoofdkantoor van Tio, met ruim vijftig medewerkers, is gevestigd in Utrecht. Naast de medewerkers op het hoofdkantoor zijn er op de vestigingen zo’n vierhonderd stafmedewerkers en docenten werkzaam.

Het NCOI, met onder meer Instituut Blankestijn, Luzac en Schoevers, is een flink maatje groter, er werken tweeduizend vaste medewerkers en zo'n 4.500 freelancers. NCOI wil Tio zelfstandig verder laten opereren na de overname die komende week wordt afgerond. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Tio Ondernemend Overijssel Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: