nieuws

Politie ontvangt vijf tips over aanslag op Enschedese advocaat

De politie heeft sinds gisteravond vijf tips ontvangen over de zaak
De politie heeft sinds gisteravond vijf tips ontvangen over de zaak © News United / Dennis Bakker
De politie heeft, naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond, vijf tips ontvangen over de aanslag op de Enschedese advocaat Philippe Schol.
De politie zoekt twee mannen die mogelijk betrokken zijn bij het neerschieten van Schol. Zij kwamen in het onderzoek naar voren, maar zijn nog geen verdachten. Justitie maakte gisteren bekend een bedrag van 17.500 euro uit te loven voor de gouden tip in de zaak.
Het slachtoffer werkt als curator bij het faillissement van Olympic Gym in Losser. Inmiddels zit in het pand een nieuwe sportschool, met een nieuwe eigenaar, onder de naam De Sport Fabrik.

Neergeschoten

Schol heeft een kantoor in Enschede, maar woont in de Duitse grensplaats Gronau. Op 6 november 2019 werd hij tijdens het uitlaten van zijn hond onder vuur genomen vanuit een zilvergrijze Volkswagen Polo. Het slachtoffer raakte daarbij levensgevaarlijk gewond, maar overleefde de aanslag.

In een eerdere aflevering van Opsporing Verzocht werden beelden van deze auto getoond, maar tot op heden leidde dat niet tot een aanhouding. Het rechercheteam stuitte gaandeweg het onderzoek op twee mannen, van wie het nu wil weten wie dat zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.