nieuws

Blijf in beweging; speciale coronafietstocht Enschede gaat langs beweegplekken

Samen met collega Linda Broersma heeft Lindsay Mulder van Sportaal een fietsroute van 33 kilometer uitgezet in en rond Enschede. 'In deze coronatijd is het belangrijk goed en veel te bewegen. Daardoor bouw je meer weerstand op.'
De route voert langs meerdere sportgerelateerde punten, zoals jeu de boulesbanen en trapvelden. "Behalve door te fietsen kun je dus ook op andere manieren actief zijn tijdens de tocht. Je hoeft de route niet in één keer te fietsen, je kunt er tussenuit als je wilt", zegt Lindsay.

Sportpakket

Om in aanmerking te komen voor één van de drie sportpakketten, moet je wel alles fietsen en onderweg zeven vragen beantwoorden. Tot 1 juni kunnen de antwoorden worden ingestuurd. De route is de dag voor Hemelvaartsdag online gegaan, maar kan het hele jaar door worden gereden.

Ballen

"Enschede heeft veel beweegplekken en is helemaal groen in deze tijd. Ik adviseer iedereen om sportieve kleding aan te trekken, neem jeu de boules ballen of een (voet)bal mee en ga onderweg lekker bewegen. Picknicken kan natuurlijk ook. Maar neem in elk geval wat te drinken mee."
De route heeft verschillende opstappunten en kan worden gedownload van de website van Sportaal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.