'Cocktail' van hooligans, zwervers en alcoholisten veroorzaakte vechtpartij Deventer

Hooligans, alcoholisten en zwervers waren betrokken bij de vechtpartij in Deventer afgelopen nacht. "Die cocktail maakte het niet prettig", zegt burgemeester König. De betrokkenen, allemaal bekenden van de politie, werden om acht uur 's avonds al weggestuurd, maar kwamen 's nachts opnieuw bij elkaar. Toen ging het mis.

Agenten hadden de groep aan het begin van de avond al in het vizier, bij de Kapjeswelle langs de IJssel. "Er zaten teveel mensen te dicht bij elkaar, ze hadden ook stevig gedronken", zegt König. De groep kreeg een waarschuwing en werd weggestuurd.

Vechtpartij

Een paar uur later ging die groep met elkaar op de vuist, op dezelfde plek als waar ze 's middags zaten. Zes politieauto's rukten uit om de vechtpartij te stoppen. Er werden geen bekeuringen uitgedeeld, niemand werd aangehouden.

De politie zei letterlijk dat ze alle betrokkenen kenden
Burgemeester König

"Als de groep te groot wordt, is het lastig om te handhaven", legt König uit. Hij benadrukt dat het gaat om een 'aparte groep', die niet representatief is voor Deventer. "De politie zei letterlijk dat ze alle betrokkenen kenden, onder wie harde kern Eagles-supporters."

Opvallend druk

Het was gistermiddag op meer plekken langs de IJssel opvallend druk. Sinds de regels versoepeld zijn, is het lastiger om te handhaven, zegt König. "Ik verwacht dat het makkelijker wordt als de terrassen vanaf 1 juni weer open mogen. Dan krijg je minder druk op één plek."

De gemeente overlegt vanmiddag hoe te handelen als het te druk wordt langs het water. Meer borden? Meer afsluitingen? Gemeentewoordvoerder Maarten Jan Stuurman: "Je kunt niet heel Deventer afsluiten. Dan wordt het ook onmogelijk om te handhaven."

"Het is absoluut niet zo dat alle jongeren in Deventer zich misdragen", aldus de woordvoerder. "We moeten een beroep doen op het gezonde verstand van deze jongeren, zonder het vermanende vingertje op te steken."

Het was op meer plekken langs de IJssel opvallend druk (Foto: PNN)
Het was op meer plekken langs de IJssel opvallend druk (Foto: PNN)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer vechtpartij Nieuws
Deel dit artikel: