Personeel van Plukon in Goor maakt zich zorgen over veiligheid

Het vaste personeel van pluimveeslachter Plukon in Goor maakt zich zorgen over de eigen gezondheid. Vakbond FNV krijgt berichten over Oost-Europese inleenkrachten die zich niet aan de coronaregels houden. In Groenlo is eergisteren een Vion-slachterij gesloten na een massale uitbraak van corona.

FNV Pluimvee-industrie houdt op dit moment een enquête onder de 12.000 medewerkers in die sector. Daaruit blijkt tot nu toe dat 55 procent zich onveilig voelt wat betreft corona, zo laat FNV-bestuurder Karel de Buizer weten. 

Volle busjes

Het vaste personeel stelt dat de regels slecht worden nageleefd. Volgens De Buizer ziet het personeel dat voornamelijk Oost-Europese uitzendkrachten massaal bij elkaar in en uit de busjes stappen waarmee ze reizen van en naar hun huisvesting.

Daarnaast houdt het vaste personeel het hart vast over de huisvesting waarvan bekend is dat er vaak meer mensen bij elkaar op een kamer slapen. 

Volgens De Buizer komen de verontrustende telefoontjes niet vanuit de vestiging van Plukon in Dedemsvaart. Of het daar beter gaat weet hij niet zeker, de vakbond heeft daar ook weinig betrokken leden volgens hem. Bij Plukon in Goor werken zo'n tweehonderd mensen.

Arbeidsinspectie

Vakbond FNV dringt aan op strengere controles. "Als de arbeidsinspectie fanatieker gaat controleren zullen veel dingen verbeteren. Want geen enkel bedrijf wil gesloten worden", verwijst De Buizer naar de gedwongen sluiting van de Vion-slachterij. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: