Minister heeft geen haast met aanpakken N35: "Dat baart zorgen"

Waar de provincie Overijssel niet kan wachten om de N35 verder te verbreden, lijkt minister Van Nieuwenhuizen minder haast te hebben. "De Kamer riep haar op om in het eerste kwartaal van 2020 afspraken met ons te maken", zegt gedeputeerde Bert Boerman. "We hebben nu nog geen afspraak staan, dat baart zorgen."

De N35 wordt alleen maar drukker. Dat blijkt uit een verkeersonderzoek naar de weg, uitgevoerd door het Rijk en de provincie Overijssel. Boerman wil het deel tussen Wijthmen en Nijverdal daarom verbreden en de maximumsnelheid verhogen naar 100 kilometer per uur.

Boerman wil snel met de minister om tafel, want de tijd dringt. Volgens de gedeputeerde kan het zomaar tien jaar duren voordat de eerste schop de grond in gaat. "Dus als we nu niet starten, staat het verkeer straks stil op de N35."

'Dit baart zorgen'

Maar de minister geeft vooralsnog niet thuis. "We hebben nog geen afspraak staan om het te hebben over bijvoorbeeld de financiering", zegt Boerman. "Tuurlijk is er corona, dat maakt het moeilijker. Maar het baart wel zorgen."

De gedeputeerde vermoedt dat Van Nieuwenhuizen de afspraak wil verschuiven tot na de zomer, na het MIRT-overleg. Tijdens dit overleg bespreekt de minister onder meer de financiering van infrastructurele projecten.

De kosten voor het aanpakken van de N35 worden nu geraamd op 475 tot 500 miljoen euro. Hoewel de N35 een Rijksweg is, wil de provincie zo'n 120 miljoen euro meebetalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
N35 Van Nieuwenhuizen Nieuws
Deel dit artikel: