Nieuws

Zwaar getroffen verzorgingshuis Rijssen: "Grote impact op het personeel"

Verzorgingshuis Maranatha in Rijssen
Verzorgingshuis Maranatha in Rijssen © Google Maps
Twaalf van de negentien overleden personen aan corona in de gemeente Rijssen-Holten, waren bewoners van het verzorgingshuis Maranatha. "Dit nieuws raakt ons personeel ernstig", zegt Ad Plomp de voorzitter van de raad van bestuur waar Maranatha onder valt.
De GGD is een onderzoek gestart naar het hoge aantal coronaslachtoffers in Rijssen. Onderzoek moet nu uitwijzen waarom juist Rijssen zo'n relatief grote brandhaard vormt voor het gevreesde virus.
Het verzorgingshuis Maranatha speelt daar dus een grote rol in. "Het is ook voor mij een vraag waarom het aantal op onze locatie zo hoog ligt", vervolgt Plomp. "Het is vooropgesteld heel droevig. Voor nabestaanden en voor het personeel. Maar ook wij maken deel uit van de lokale samenleving. Vanaf het begin treffen wij al de maatregelen die geadviseerd worden door het RIVM."

Positieve test

Mogelijk spelen besmettingen van het personeel een rol. "Er zijn medewerkers van de locatie in Rijssen positief getest. Maar zij zijn toen direct thuis gebleven. Het onderzoek dat ingesteld is moet uitwijzen hoe het kan dat dit aantal zo hoog ligt."
Voor het personeel dat thuis zit, maar ook het personeel dat nog werkt, is het mentaal zwaar. "Het raakt hen hard. We besteden nu ook aandacht aan het 'mentale aspect'."

Maatregelen

Volgens Plomp is het geen reden tot het nemen van extra maatregelen. "We blijven de maatregelen van het RIVM overnemen. We hebben voldoende beschermende middelen. Hoe nu verder? Hopen dat het de komende tijd goed gaat en we wachten het onderzoek af."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.