nieuws

Machinist uit Hardenberg komt om bij botsing tussen trein en tractor in Drenthe

De trein die in botsing kwam met de trekker
De trein die in botsing kwam met de trekker © Ginopress
Bij de botsing tussen een passagierstrein en de aanhanger van een tractor is de machinist van de trein overleden. De machinist is een 58-jarige man uit Hardenberg.
Het ongeluk gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang in Hooghalen. 
Ten tijde van de botsing zaten er 52 passagiers in de trein. Van hen raakten twee lichtgewond. Alle treinpassagiers zijn gecontroleerd door een arts en zijn in bussen van de NS vervoerd. De bestuurder van de tractor is met de schrik vrijgekomen. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring. Voor hem is slachtofferhulp geregeld.

Kiepwagen

De trein botste op een kieper die achter de tractor hing. Die aanhanger zat vol met puin en zand. Door de klap ontspoorde de trein en kwam een paar honderd meter verderop tot stilstand. Ook raakte de bovenleiding ernstig beschadigd.
Het treinverkeer tussen Beilen en Assen is tot maandagmiddag vier uur gestremd in verband met herstelwerkzaamheden. Er rijden wel stop- en snelbussen tussen de stations in Beilen, Hoogeveen en Assen. Ook was de Oude Provinciale Weg tijdelijk afgesloten vanwege het ongeluk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.