Nieuws

Verpleeghuizen in Salland bereiden zich voor op versoepeling bezoekersregeling

zorg thuiszorg verzorging verpleeghuis
zorg thuiszorg verzorging verpleeghuis © iStock / kzenon
Intensief overleg tussen verpleeghuizen en het delen van eigen oplossingen moeten er in Salland toe leiden dat de versoepeling van de bezoekregeling voor verpleeghuizen goed verloopt. Vanaf maandag mogen verpleeghuislocaties waar geen sprake meer is van zieke of besmette cliënten per cliënt een vaste bezoeker toelaten.
Omdat de richtlijnen voor het bezoek nauwgezet gevolgd moeten worden en dit veel inzet en aanpassingsvermogen van de locaties vraagt, werken de verpleeghuizen in de regio Salland hierbij nauw samen.
Afhankelijk van de omstandigheden op de locatie wordt bekeken of er maandag al bezoek mogelijk is en hoe dat georganiseerd wordt. Carinova, Solis, Humanitas, De Parabool, ’t Dijkhuis en ZGR werken hierbij nauw met elkaar samen en bespreken met elkaar de mogelijkheden om op een verantwoorde manier invulling te geven aan de bezoekersregeling. Dit stemmen zij ook af met het Deventer Ziekenhuis en de huisartsen.
Op veel locaties van verpleeghuizen is geen sprake meer van besmettingen en kan er dus weer bezoek ontvangen worden. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, wordt het bezoek zeer zorgvuldig geregeld. Locaties gaan gefaseerd weer open en per locatie zal er een stappenplan gemaakt worden, aanpast aan de eigen omstandigheden.
Op de websites van de verschillende zorgorganisaties in de regio is vanaf maandag 25 mei te vinden welke regels er per locatie gelden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.