Familiefeestje? Drie bekeurde drankrijders Haaksbergen blijken familie van elkaar

Wat begon als ongeval, mondde gisteravond uit in een soort familiereünie in Haaksbergen. Nadat een dronken automobilist over de kop was geslagen op de N18, kwam zijn dronken zwager hem ophalen. Toen even later ook de dronken vader met een scooter over de N-weg reed, was de reünie compleet. Het werd een duur feestje.

Rond middernacht sloeg de automobilist, een beginnend bestuurder, over de kop in de berm van de N18. De inzittenden raakten lichtgewond.

Agenten roken een sterke alcohollucht en lieten de bestuurder blazen; hij had vier keer de toegestane hoeveelheid in zijn bloed. De rekening liep snel op toen bleek dat ook de auto niet verzekerd was en zijn rijbewijs al eerder was ingenomen.

Nummer twee

Omdat iedereen in de auto flink had gedronken, moest iemand komen opdraven om ze op te halen. Gelukkig bleek de zwager van de bestuurder de beroerdste niet. Ook hij stapte beschonken achter het stuur en kreeg direct de blaastest gepresenteerd. De score: 470 ugl. Dat is twee keer de toegestane hoeveelheid.

Terwijl de agenten druk zijn met bekeuren, is een tweede politieauto onderweg om te helpen. Ze rijden al op de N18 als ze plotseling een scooter zien rijden op de N-weg.

Zo vader, zo zoon

De bestuurder blijkt de vader van de dronken automobilist te zijn. Ook hij ruikt naar drank. De blaastest wijst uit dat hij het nog bonter had gemaakt dan zijn zoon en zwager; hij blaast 720 ugl. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
alcoholcontrole ongeval Regio Enschede N18 Nieuws
Deel dit artikel: