"Brand bij autobedrijf in De Lutte begon bij werkzaamheden aan een autopers"

De brand die gistermiddag woedde bij een autobedrijf in De Lutte is ontstaan door onderhoudswerkzaamheden aan een autopers. Dat zegt de eigenaar van Autobedrijf Wessel op Facebook. Het bedrijf dankt alle brandweerkorpsen in de omgeving die betrokken zijn geweest bij de bestrijding van de brand. 

"Man wat schrikken vanmiddag! Een enorme brand op het demontageterrein van ons bedrijf. Door onderhoudswerkzaamheden aan de autopers is brand ontstaan, waarbij diverse schadeauto's en autowrakken vlam hebben gevat", stelt het bedrijf op Facebook. 

Het bedrijf prijst zich gelukkig dat er niemand gewond geraakt en er enkel materiële schade is.

Hartverwarmend

"We willen alle brandweerkorpsen, in het bijzonder Brandweer De Lutte, maar ook alle dorpsbewoners, vrienden, familie en bekenden, die ons op allerlei manieren hebben geholpen heel erg bedanken voor hun inzet, aangeboden hulp en medeleven. Voor de hele familie is dit hartverwarmend."

Volgens de eigenaar van het autobedrijf hebben de geweldige inzet van 130 brandweerlieden uit de gehele regio, een goede afscheidingswand naar de buren en een relatief gunstige wind grotere schade voorkomen.

Het bedrijf is vanaf maandag weer normaal geopend voor de verkoop van auto’s. "Ook aan de ingang Luttermolenweg is onze werkplaats normaal geopend en zal onze service onverminderd doorgang vinden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
De Lutte Noordoost-Twente brand Nieuws
Deel dit artikel: