nieuws

Wat vind jij: De EU wil dat we minder vlees gaan eten, maar daar doe ik niet aan mee

Wat vind jij
Wat vind jij © RTV Oost
De Europese Commissie presenteerde vorige week een plan om de landbouw en de voedselketen in Europa te verduurzamen. De essentie van het landbouwplan, genaamd 'van boer tot bord', is om de invloed van de voedselproductie op het milieu en klimaat te verkleinen. 
De landbouwsector moet financieel worden geholpen om milieuvriendelijker te worden, sprak de Europese Commissie vorige week bij monde van eurocommissaris Frans Timmermans. "Het is niet de schuld van de boeren dat we te veel produceren en het milieu belasten. Dat is een collectieve verantwoordelijkheid en daarom moeten we daar als samenleving als geheel wat aan doen", aldus de oud-minister van Buitenlandse Zaken. 
Daarmee doet Timmermans dus een beroep op de consument, die volgens de Europese Commissie een verantwoordelijkheid heeft om onder andere minder vlees te consumeren en daarmee de vleesproductie te verminderen.

Wat vind jij? Heeft de EU gelijk dat we minder vlees moeten consumeren om zodoende de voedselketen te verduurzamen? Of heb je geen bemoeienis van de EU nodig en bepaal je zelf wel wat er op je bord komt? Stem op onze stelling en discussieer mee! Hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.