Nieuws

Ouderen bewegen op het balkon en maken er een feestje van

Op verschillende plaatsen in Overijssel - en de rest van het land - bewogen ouderen vanochtend met z'n allen op het balkon. Het was een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en haar partners. De bedoeling was dat overal in het land om elf uur de voetjes van de vloer zouden gaan. Dat lukte in Almelo niet helemaal. Daar gingen ze een half uurtje later van start, omdat de training van Heracles Almelo-voetballer Jesper Drost uitliep.
Door samen te bewegen wil het Nationaal Ouderenfonds ouderen in deze coronatijd in het zonnetje zetten. De zon scheen dan ook volop terwijl de bewoners van woonzorgcomplex Het Weggeler in Almelo sportief bezig waren.

Feestje

Huib Rouwenhorst van de Gold Stars van Heracles Almelo zegt dat het bewegen niet alleen leuk is, maar ook heel belangrijk. "Maar uiteindelijk moeten de ouderen een uurtje plezier hebben. Dat ze een feestje op hun eigen balkon hebben."

Coronamaatregelen

Vanwege alle maatregelen is het best lastig om groepen ouderen met elkaar te laten bewegen. Door op het balkon te gymmen, zijn de ouderen toch op afstand samen en dat is mooi om te zien merkt ook het Nationaal Ouderenfonds.
De Gold Stars van Heracles Almelo is een aparte tak van de profclub. "Wij doen aan walking football en hebben ook veel contact met het Nationaal Ouderenfonds. Vandaar dat wij bij deze actie zijn betrokken", vertelt Rouwenhorst.
Een half uurtje later dan gepland was voetballer Jesper Drost er ook en werd het supergezellig op de balkons.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.