nieuws

Alsnog tbs met dwangverpleging voor kinderlokker die onder meer in Zwolle opnieuw in de fout ging

Alsnog tbs met dwangverpleging voor hardleerse kinderlokker
Alsnog tbs met dwangverpleging voor hardleerse kinderlokker © RTV Oost
Een 50-jarige kinderlokker, die in 2016 voor het lokken en betasten van ruim veertig jonge kinderen tbs met voorwaarden (zonder gedwongen opname) kreeg opgelegd, moet van de rechter alsnog in een gesloten kliniek worden behandeld. Hij ging begin dit jaar, terwijl hij een enkelband droeg, door met het seksueel benaderen van kinderen, onder meer in Zwolle.
Het Openbaar Ministerie verzocht de rechtbank twee weken geleden tot omzetting van de tbs-maatregel. De man woonde in Assen onder begeleiding toen hij in januari opnieuw werd opgepakt voor het seksueel lastigvallen van een jong kind. De gegevens in zijn enkelband verraadden nog eens vier incidenten in Groningen, Emmen en Zwolle. De slachtoffers waren tussen de 4 en 8 jaar.
Eerder werd hij tussen 2004 en 2014 al vijf keer als schennispleger veroordeeld. Hij werd in 2015 in zijn woning in Veendam opgepakt voor kinderlokken in Emmen, Drachten, Leeuwarden en Hoogeveen. Hij kreeg hiervoor twee jaar cel en tbs met voorwaarden opgelegd. Dit bleek niet toereikend, nu de man opnieuw de fout is ingegaan, zei de rechter.
Uit veiligheidsoverwegingen is de man dwangverpleging opgelegd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.