nieuws

Wel schuld, geen straf voor vrouw die hotelkamer Lattrop-Breklenkamp vernielde

Rechter / uitspraak
Rechter / uitspraak © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een 35-jarige vrouw uit Emmeloord, die vorig jaar zomer een kamer vernielde in een hotelboerderij in Lattrop-Breklenkamp, is wel schuldig, maar krijgt geen straf van de rechter. Wel moet ze een kleine 1.700 euro aan schadevergoeding betalen.
De vrouw had samen met haar partner PCP gebruikt. Dat is een drug die verwardheid, agitatie, psychose en agressie kan veroorzaken. Met die verschijnselen kreeg de Emmeloordse waarschijnlijk ook te maken.

'Pilletje'

Tegenover de rechter in Almelo zei de vrouw dat ze nog nooit eerder zo'n 'pilletje' had genomen. "Mijn vriend had iets gehaald bij de smartshop waar je blij en vrolijk van werd." Het tegendeel gebeurde. "Ik was volledig de weg kwijt. Het enige dat ik nog weet is dat ik uiteindelijk buiten lag met de politie." Mogelijk speelde het plotse verlies van haar broer, kort voor het incident, een rol in de uitwerking die de drug had.
De eigenaar van het hotel deed niet meteen aangifte, omdat de vrouw en haar partner aangaven dat ze de schade wilden vergoeden. Pas toen ze geconfronteerd werd met een rekening van meer dan 10.000 euro en dat weigerde te betalen, werd er toch een zaak van gemaakt. 

Opnieuw geschilderd en behangen
Op zitting kwam de advocaat van de hoteleigenaar met een rekening van meer dan 12.000 euro. De kamer was een puinhoop, aldus de eigenaar. Met als gevolg dat de hele kamer opnieuw geschilderd en behangen zou moeten worden. Dat gebeurde nog niet, omdat er door de uitbraak van de coronacrisis financiële nood ontstond. 
De rechter maakte uiteindelijk korte metten met de eis voor een schadevergoeding. Hij constateerde dat alleen een vernield bedlampje, spiegel, tv-beugel en noodplattegrond en de kosten voor schoonmaak en juridische bijstand vergoed kunnen worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.