nieuws

Eerste rookvrije zone ingevoerd in Losser

Wethouder Anja Prins bij het bord dat aangeeft dat er een rookvrije zone
Wethouder Anja Prins bij het bord dat aangeeft dat er een rookvrije zone © RTV Oost / Oene Loonstra
Zien roken, doet roken. Daarom onthult de gemeente Losser op verschillende plekken borden die aangeven dat gebieden rookvrij zijn. Een van die rookvrije zones is bij de Losserse vestiging van het Twents Carmel College. Vanochtend was de officiële ingebruikname. 
"Uit onderzoek is gebleken dat jongeren minder snel gaan roken als ze niet zien dat er in hun omgeving gerookt wordt", zegt wethouder Anja Prins van de gemeente Losser. 
Daarom staat bij de hoofdingang van de middelbare school in Losser vanaf vandaag een bord dat het terrein rookvrij is. Met als doel dat er uiteindelijk een rookvrije generatie komt. 
De borden zijn op korte termijn op meer plaatsen in Losser te vinden. "Bij bushaltes en speelplekken willen we de borden ook plaatsen", vertelt de wethouder. 
Overigens gaat de gemeente geen boetes uitdelen als mensen toch een sigaret opsteken in rookvrije zones. "Onze boa's gaan wel controleren en zullen jongeren die roken aanspreken op hun gedrag, maar uiteindelijk zijn ze natuurlijk zelf verantwoordelijk voor hun eigen toekomst", aldus Prins. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.