Nieuws

Voormalig motorbendelid grijpt naast zorgaward: "Blij met nominatie"

Niel Brinkhuis voor de jeugdinrichting waar hij recent werkte
Niel Brinkhuis voor de jeugdinrichting waar hij recent werkte © Niel Brinkhuis
Voormalig motorbendelid Niel Brinkhuis greep gisteren naast de nieuwe zorgprijs de Gouden Bezem Award. "Helaas niet gewonnen, wel blij dat ik bij de vijf genomineerden behoorde", luidt het nuchtere commentaar van de jongerenwerker uit Vroomshoop.
IT-er Ronald Helder uit Assen won de Gouden Bezem. Met zijn initiatief Stamtafel gaat hij eenzaamheid tegen. Brinkhuis keek gespannen naar de uitreiking die digitaal plaatsvond. Het was even slikken toen hij hoorde dat hij naast de award greep, maar al snel besefte hij zich dat het mooi was om genomineerd te zijn voor de prijs die voor het eerst werd uitgereikt aan een 'moedige en creatieve professional in het sociaal domein'.
De nominatie van Brinkhuis was opmerkelijk. Onder meer vanwege vermeende connecties met een verboden motorbende doen Twentse gemeenten geen zaken meer met hem en lukt het hem moeizaam om werk te vinden.
Hoewel hij niet in de prijzen viel, ziet Brinkhuis de nominatie als een kans. "Ik ben nu in vele netwerken en bij veel andere professionals in beeld. Wellicht dat het met een van hen tot een mooie samenwerking komt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.