Bewoner drugsvilla Willemsoord langer vast voor onderzoek

De 65-jarige bewoner van een villa in Willemsoord waar zondag een drugslab werd ontdekt, blijft twee weken langer in voorarrest. Dat heeft de onderzoeksrechter vandaag besloten. De politie kan op die manier meer onderzoek doen.

De politie deed afgelopen zondag een inval in de villa aan de Ronde Blesse, omdat er informatie was binnengekomen dat er een drugslab zou zitten. In het lab stonden chemicaliën en afvalstoffen. Welke drugs er precies gefabriceerd werden en hoe lang het lab er al zat, is nog niet duidelijk. 

Onderzoek

Ook wordt nog bekeken of er verbanden zijn met andere drugslabs en of er meer mensen bij betrokken zijn. De advocaat van de bewoner "stond het niet vrij om een reactie te geven."

Zijn cliënt is te zien op luchtbeelden die zijn gemaakt, tijdens de politieactie. De man zat vastgebonden op een stoel en werd bewaakt door een zwaarbewapende agent. 

De bewoner werd vastgebonden op een stoel (Foto: Wilbert Bijzitter)
De bewoner werd vastgebonden op een stoel (Foto: Wilbert Bijzitter)

Drugslabs

De politie ontdekt steeds vaker drugslabs in het Overijsselse buitengebied. Zo werd in dezelfde gemeente Steenwijkerland een xtc-lab ontmanteld in De Pol.

Een drugslab in een villa is ook geen onbekend fenomeen. Zo is een man uit Hengelo verdachte in een Brabantse zaak. In het plaatsje Esch werd in een villa een speedlab ontdekt. De Hengeloër huurde het rietgedekte pand.  

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kop van Overijssel drugslab willemsoord Nieuws
Deel dit artikel: