nieuws

GGD IJsselland test vanaf 1 juni op vier locaties op corona

Vanaf 1 juni zijn er vier locaties in IJsselland waar getest wordt op corona
Vanaf 1 juni zijn er vier locaties in IJsselland waar getest wordt op corona © GGD IJsselland
GGD IJsselland test vanaf 1 juni op vier locaties verspreid over de regio of mensen besmet zijn met het coronavirus. Het gaat om locaties in Steenwijk, Ommen, Deventer en Zwolle. Zodra bekend is hoe mensen zich kunnen aanmelden voor een test, maakt de GGD dit bekend via haar site.
Sinds 1 april test GGD IJsselland al mensen uit bepaalde (beroeps)groepen in een speciale tent. Die staat op het parkeerterrein van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes in Zwolle. Sinds eind februari zijn mensen ook thuis getest.
Nu de GGD vanaf begin juni iedereen met klachten snel gaat testen, heeft de gezondheidsdienst meer testlocaties nodig. Die komen dus in Ommen, Zwolle, Steenwijk en Deventer.
Begin juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kunnen mensen met klachten zien of ze besmet zijn met het virus.

Virus bestrijden

Door veel mensen te testen, kan de GGD zien of het coronavirus zich verspreidt en bovendien direct een bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Op die manier kan het virus worden bestreden. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of mensen al besmet en ziek zijn geweest, meldt GGD IJsselland.
"Landelijke maatregelen worden versoepeld en dat betekent meer bewegingsruimte en vrijheid voor inwoners. Heel fijn, maar dit kan alleen als iedereen zich houdt aan de leefregels en hygiënemaatregelen", zegt Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland. "Daarnaast zullen wij op uitgebreide schaal testen en bron- en contactonderzoek doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.